Statuten

Naast huurder van een volkstuin ben je ook lid van onze vereniging de Eerste Apeldoornse Volkstuindersvereniging (EAV). Binnen de vereniging zijn er regels vastgelegd door leden voor leden in de Statuten en het Huishoudelijk Reglement. Dit om de vereniging en het complex met meer dan 130 leden op een zo vriendelijke en op een nette en harmonieuze manier te kunnen leiden en besturen.

Daarom is er een bestuur om dit geheel te besturen en commissies om de zaken in gezellige en goede harmonie te leiden. Het is handig dat we de statuten en huishoudelijk reglement hebben vastgelegd om zo een handvat te hebben waar de grenzen liggen van een gegeven in het maken van beslissingen. De statuten blijven, maar de leden binnen het bestuur en commissies wijzigen vaker.

Enkele onderwerpen in het reglement:

  • onderhoud van de tuinen. Je kan je lidmaatschap kwijtraken door het niet goed onderhouden van de tuin. Om het complex in goede staat te houden is dit erg belangrijk. Als je lange tijd ziek bent is het dan ook ten zeerste aan te raden contact op te nemen met de tuincommissie met het verzoek om hulp om je tuin onkruidvrij te houden, zodat je buren geen klachten ondervinden (dat er bijvoorbeeld veel onkruid waarvan de zaadjes van uw tuin gekomen opkomt) van het achterstallig onderhoud van de tuin.
  • overlast door vuur, radio end.
  • bebouwing op de tuinen
  • ondersteunen bij het onderhoud van het complex (verplicht 2 x per jaar een zaterdag ochtend mee werken met de Tuincommissie)
  • afval op de tuin of opslag op de tuin
  • het vrij houden van de 20 cm naast uw grens voor de grasmaaier denk ook over overhangende takken van struiken, bramen end. Deze dienen ook de grasmaaier niet te storen in hun werk.

Bekijk of download hier de statuten en het huishoudelijk reglement.