Wendy van der Wolf

Wendy, wat brengt de moestuin jou?
De volkstuin brengt mij ontspanning, nieuwe contacten, verse bloemen en soms wat groente.
Dit is mijn eerste moestuin. Mijn ouders hadden vroeger een tweede huisje in Groningen, daar gingen we elk weekend heen. Mijn vader verbouwde daar van alles, en in mijn herinnering ging ook alles goed, en smaakte alles heerlijk, nu ik zelf een tuin heb weet ik wel beter, hahaha..

Mijn tuin is vooral een pluktuin, ik heb vroeger een eigen bloemenzaak gehad en ik vind het heerlijk om bloemen te kunnen plukken. Ik heb naast zo’n 150 Dahlias, ook nog vaste planten, en chrysanten op mijn tuin om boeketten van te maken.

Ik beleef het meeste plezier aan het maken van boeketten, of jam uit eigen tuin, en de contacten met een aantal tuinders. Ik heb hier toch een aantal mensen ontmoet die belangrijk voor me zijn, en de koffie ochtendjes op zaterdag probeer ik ook niet te missen.

De grootste tuinmisser die ik heb gemaakt is bij het bestellen van aardappelen geweest. Ik had twee zakjes besteld, dat bleek achteraf veel te veel, ik heb nog 3 anderen er blij mee gemaakt. Oh en stambomen zaaien in plaats van stokbonen…

Is er iets wat je nog kwijt wil aan andere tuinders?
Dan zou ik tegen iedereen, inclusief mezelf willen zeggen…. Geniet!
Pak eens een stoel, en kijk rustig om je heen en geniet! Volgens mij doen we dat allemaal te weinig..

Als tip wil ik andere tuinders adviseren om ook eens wat bloemen planten. En wees niet bang ze ook te plukken, hoe meer je plukt, hoe meer bloemen je krijgt.
Wat zou je graag willen veranderen op de tuin of verbeteren? Er zijn al een heleboel veranderingen gaande op het moment, heel positief allemaal. Ik ga zelf verhuizen naar een andere tuin. Waarbij ik deze keer een plan heb in tegenstelling tot mijn huidige tuin. Het wordt vast mooi!